Netflix geeft Britse dramaserie Black Mirror derde seizoen

27 september 2015 09:22 | tv-serie | Door Televizier

Black Mirror krijgt een vervolg. De duistere Britse serie over de gevaren van technologie in de moderne wereld is, ironisch genoeg, aangekocht door Netflix. 

De videodienst pakt flink uit en heeft maar liefst 12 nieuwe afleveringen van de serie besteld bij bedenker Charlie Brooker. Dat wordt aanpoten, want in de vier jaar dat de serie bij de Britse zender Channel 4 te zien was, zijn er slechts 7 gemaakt.

Spannend

Brooker vindt het dus maar wat spannend om zijn geesteskind nieuw leven in te blazen: "Niet alleen een groot aantal nieuwe afleveringen van Black Mirror, maar ook nog eens op het meest passende platform denkbaar. Netflix bereikt voor ons een wereldwijd publiek. Hierdoor zullen er grotere, vreemdere en meer uiteenlopende internationale verhalen verteld kunnen worden dan eerst, terwijl het oorspronkelijke Black Mirror gevoel intact blijft. Ik hoop alleen dat de verhalen geen werkelijkheid zullen worden.”

Duistere spiegel

Black Mirror wordt ook wel de Twilight Zone van de 21e eeuw genoemd. In deze klassieke science-fiction serie, geschreven door Rod Serling, werden actuele maatschappelijke thema's aan de kaak gesteld in verhalen die vaak een macabere of bizarre wending kregen. Black Mirror doet hetzelfde, maar dan meer toegespitst op de link tussen mens en technologie. De "duistere spiegel " zijn de schermen van smartphones, tablets en tv's waar we tegenwoordig niet meer zonder lijken te kunnen.

Unieke serie

Netflix laat in een reactie weten Dark Mirror een unieke serie te vinden, met een geheel eigen stem en een vooruitziende, zwartkomische visie. " We zijn enorm trots om Black Mirror beschikbaar te stellen aan onze abonnees als een Netflix Original-serie,” aldus Cindy Holland, Vice President - Original Content bij Netflix.

De opnames beginnen later dit jaar. Black Mirror is ook in Nederland te zien, maar wanneer Netflix de serie aanbiedt is nog niet duidelijk.

Meer over