Netflix geeft Marvel antiheld Punisher eigen serie

29 april 2016 17:12 | tv-serie | Door Televizier

© Netflix

Netflix blijft Marvel personages eigen series geven. Na Jessica Jones, Luke Cage en Daredevil krijgt nu ook de zwaar bewapende antiheld de Punisher een show.

De streaming videodienst kondigde de nieuwe serie aan via Twitter met een onheilspellende teaser.

Jon Bernthal

De Punisher dook eerder dit jaar voor het eerst op in het tweede seizoen van de Netflix serie Daredevil. De bloeddorstige antiheld bleek zo populair dat Netflix niet lang hoefde te twijfelen over de vraag of Punisher een spinoff verdiende. Acteur Jon Bernthal, ook bekend van The Walking Dead, neemt de rol opnieuw op zich. 

Punisher

De Punisher werd in 1974 bedacht door schrijver Gerry Conway en tekenaar John Romita Sr. Hij verscheen voor het eerst in Amazing Spider-Man I#129 en viel direct op door zijn zwarte kostuum met kenmerkende doodskop. Zijn echte naam is Frank Castle, een militair die zijn gezin verloor toen ze indirect slachtoffer werden van een afrekening in het criminele circuit. Sindsdien voert hij een keiharde oorlog tegen de georganiseerde misdaad. 

Dolph Lundgren

Jon Bernthal is niet de eerste man die de rol van Frank Castle op zich neemt. In het verleden vertolkten onder meer Dolph Lundgren en Thomas Jane de vuurwapengevaarlijke antiheld. Wanneer Punisher te zien is op Netflix is nog niet bekend, wel wordt gehint dat het personage ook opduikt in de serie The Defenders waarin ook Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage en Iron Fist een rol spelen.

Meer over