Netflix maakt epische serie over Marco Polo

2 september 2014 13:05 | tv-serie | Door Televizier

© netflix

Netflix is bezig met een miljoenenkostende serie over de 13de eeuwse Italiaanse ontdekkingsreiziger Marco Polo. In december komen 10 delen online.

Netflix is al succesvol met eigen series als House of Cards en Orange is the New Black, maar Marco Polo moet het paradepaardje worden van de online videodienst. De serie gaat over de reis die Marco Polo in de 13de eeuw maakte door China, waar hij terecht komt in een brute oorlog. Volgens Netflix bevat de serie veel spectaculaire veldslagen en seksuele intriges.

Lorenzo Richelmy

Marco Polo wordt gespeeld door de Italiaan Lorenzo Richelmy. Andere hoofdrolspelers zijn Benedict Wong, Zhu Zhu, Tom Wu en Remy Hii. Allemaal onbekende namen, maar dat heeft Game of Thrones, de meest succesvolle serie van HBO ook nooit gedeerd. De serie wordt opgenomen in Italië, Kazachstan en in een studiocomplex in Maleisië.

Weinstein

De gebroeders Weinstein produceren de reeks en zij hebben een palmares om u tegen te zeggen met o.a. Silver Linings Playbook en The Artist (beiden goed voor een Oscar). Volgens Harvey Weinstein wordt Marco Polo net zo goed als de mooiste film die hij ooit produceerde. „Marco Polo is a type van wie we allemaal hebben gehoord, maar van wie we maar weinig weten. We zijn trots om hem aan de wereld te introduderen. Dit wordt een spektakel.”

Dat Netflix zo'n dure serie kan maken is te danken aan het toenemende aantal abonnees over de hele wereld. De dienst gaat binnenkort The Blacklist voor 2 miljoen per aflevering streamen.

Meer over