Netflix presenteert eerste trailer superheldenserie Jessica Jones

23 Oktober 2015 16:13 | tv-serie | Door Televizier

© Screenshot Netflix

Netflix heeft de eerste echte trailer van de nieuwe superheldenserie Jessica Jones gepresenteerd. Het volledige eerste seizoen is vanaf 20 november te zien.

Jessica Jones (Krysten Ritter) is gebaseerd op het gelijknamige Marvel personage dat in 2001 werd bedacht door auteur Brian Michael Bendis en tekenaar Michael Gayados.

Superheldin in shock

Als tienermeisje ontdekte Jessica dat ze superkrachten had: ze bleek sterk genoeg om een auto op te tillen, ze kon vliegen en was ook nog eens zo goed als kogelvrij. Maar haar loopbaan als superheldin was van korte duur toen ze de superschurk Zebediah Killgrave (David Tennant) tegen het lijf liep. Met zijn bovennatuurlijke hypnosekrachten hield hij haar maandenlang gegijzeld en moest ze de meest vernederende dingen doen om hem te amuseren. Toen ze eenmaal wist te vluchten, was Jessica zo in shock dat ze stopt als superheld.

Killgrave is terug

Een gebroken en verbitterde Jessica vindt nieuw werk als privédetective met een eigen kantoor in hartje New York. Ze rookt, drinkt teveel en is kwaad op de wereld. Daar kan ook collega superheld Luke Cage (Mike Colter) weinig aan veranderen. Maar dan duikt Killgrave weer op. Als blijkt dat hij nog altijd geobsedeerd is door Jones moet Jessica haar oude demonen wel onder ogen komen.

Jessica Jones is vanaf vrijdag 20 november te zien.

Meer over