Nieuw op RTL 4: Britse crimeserie Broadchurch

26 november 2013 15:55 | tv-serie | Door Televizier

Het succesvolle Britse moordmysterie Broadchurch komt naar Nederland. Bekijk nu alvast de trailer van het eerste seizoen. 

Als op het strand van Broadchurch in het Britse Dorset het levenloze lichaam van een 11-jarige jongen wordt gevonden, is dat het startschot voor een diepgravend onderzoek. Rechercheurs Alec Hardy (David Tennant, die sf-fans kennen van de tv-serie Doctor Who) en Ellie Miller (Olivia Colman) bijten zich vast in de zaak. 

Terwijl de Britse media zich op het drama storten en de kleine gemeenschap langzaam maar zeker uit elkaar valt, komt het ene na het andere geheim boven water. 

Het succes van Broadchurch

In thuisland Engeland was Broadchurch een groot succes voor zender ITV, die niet alleen goede kijkcijfers scoorde, maar ook de nodige lovende kritieken. Inmiddels is er al een tweede seizoen aangekondigd en werkt Fox aan een remake voor Amerika.

Bekijk de trailer van Broadchurch

In Nederland zal RTL 4 de Britse crimeserie uitzenden op de zondagavonden, twee afleveringen achter elkaar. Omdat het eerste seizoen bestaat uit slechts 8 afleveringen, is Broadchurch alweer voorbij voordat je het in de gaten hebt.

Maar opgelet: de eerste aflevering is te zien op 3 januari om 22.30 uur, vlak na de succesvolle talentenjacht The Voice Kids. Dat is een vrijdag, om de hordes kijkers van de talentenjacht lekker te maken. Broadchurch zal verder gewoon op de zondagavonden te zien zijn. 

Bekijk hieronder alvast de trailer. 

Meer over