Nieuw seizoen 24: Jack Bauer is weer bezig

3 juli 2014 11:46 | tv-serie | Door Televizier

In 2010 stopte 24, maar Jack Bauer is niet stuk te krijgen. Na vier jaar gaat hij gewoon weer verder met bestrijden van terrorisme.

Hij leek van de aardbodem te zijn verdwenen, maar in 24: Live Another Day duikt Jack Bauer (Kiefer Sutherland) op in Londen. Niet geheel toevallig is ook de Amerikaanse president Heller in de stad. 

Agent Kate Morgan

Agent Kate Morgan (Yvonne Strahovski, bekend als Hanna McKay in de laatste seizoenen van Dexter) zet vraagtekens bij Jacks plotselinge terugkeer. Ze doet er alles aan om te ontdekken wat hij van plan is. Wat volgt is een dag vol spanning, actie en een tikkende klok, precies zoals we dat van 24 gewend zijn. 

Negende Seizoen

In dit negende seizoen keert een aantal bekende personages terug. Zo kruipt Mary Lynn Rasjkub weer in de huid van Jacks assistent Chloe en is Kim Raver wederom te zien als presidentsdochter Audrey. Een bekend nieuw gezicht is dat van Stephen Fry, die de Britse minister-president speelt.

24

De actieserie 24 was voor het eerst te zien in november 2001. Kort na de aanslagen op de Twin Towers ging een serie over een man die de strijd aanging met terroristen, er in als koek bij de Amerikanen. 24 was dan ook vooral de eerste seizoenen een kijkcijferhit. 

Live Another Day

Tot nu toe werd 24 uitgezonden in real time. Dat betekent dat een seizoen de gebeurtenissen van een etmaal in 24 afleveringen van elk een uur laat zien. 24: Live Another Day breekt met die formule. De negende reeks bestaat uit twaalf afleveringen, die de komende vier weken te zien zijn op RTL 5; drie afleveringen per avond dus.

De trailer van de populaire serie staat inmiddels ook al online.

Meer over