Nieuw seizoen Flikken Maastricht start al in september

21 Augustus 2014 08:33 | tv-serie | Door Televizier

Goed nieuws voor de fans van Flikken Maastricht: het nieuwe en negende seizoen van de misdaadserie begint al op vrijdag 5 september.

In eerste instantie leek het erop alsof de avonturen van Eva van Dongen (Angela Schijf) en haar partner Wolfs (Victor Reinier) pas komend voorjaar op de buis werden gebracht. De AvroTros bevestigde de start van het nieuwe seizoen echter op haar website. Op vrijdag 5 september is al de eerste kersverse aflevering te zien.

Eva & Wolfs versus de maffia

In de eerste afleveringen draait het vooral om de nasleep van de aanslag op Eva en Wolfs. Het duo wil maar wat graag weten wie er precies achter zit, maar moeten het onderzoek noodgedwongen overlaten aan de rijksrecherche. Al snel blijkt dat de maffia er mee te maken heeft: de misdaadorganisatie wil Maastricht in haar greep krijgen en is niet bang slachtoffers te maken. De gehele vaste cast keert terug.

"Cadeautje voor Flikken-fans"

De verrassend vroege start van Flikken Maastricht wordt door AvroTros-mediadirecteur Remco van Leen als volgt verklaard:
"Flikken Maastricht is een serie die in populariteit blijft stijgen. Dat merken we niet alleen aan de kijkcijfers, maar ook aan de vele reacties die we krijgen van kijkers en fans. De meest gestelde vraag is waarom zij altijd zo lang moeten wachten op het volgende seizoen. Om die trouwe kijkers te belonen, hebben we besloten niet te wachten tot 2015."

Flikken Maastricht werd vorig jaar voor het eerst genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring. Zou het besluit de serie eerder te laten starten misschien te maken hebben met het feit dat programma's die tijdens de verkiezingsperiode op tv zijn meer kans lijken te maken?

Een dag na de uitzending van de eerste aflevering wordt Flikkendag Maastricht voor de vierde keer gehouden.

Meer over