Nieuw seizoen Moordvrouw

9 februari 2014 10:27 | tv-serie | Door Televizier

Moordvrouw’ scoorde als een gek op de vrijdagavond, na de talentenshows. Doet het nieuwe, derde seizoen van de politieserie het ook goed op de zondag?

Het derde seizoen van de politieserie Moordvrouw gaat spectaculair van start. Een parachutist valt uit de lucht zonder dat zijn scherm is opengegaan. Rechercheur Fenna Kremer (Wendy van Dijk) onderzoekt het drama. De grote vraag is of het hier gaat om een ongeluk of dat er iets anders aan de hand is.

Thijs Römer weer helemaal terug

Voor het eerst zendt RTL 4 de serie op een zondagavond uit in plaats van vrijdag. En de cast is helemaal compleet. Thijs Römer, die ­Fenna’s collega Evert Numan speelt, was tijdens de vorige reeks niet in alle afleveringen te zien vanwege andere werkzaamheden. "Ik denk dat het goed is dat hij weer terug is”, zei Wendy van Dijk daar onlangs over tegen RTL Boulevard. "Dan kunnen we lekker tegen elkaar opboksen. Dat zorgt voor wrijving en spanning.”

Onderlinge spanningen in seizoen 2

Het team waarin Fenna Kremer en Evert Numan werken, bestaat verder nog steeds uit hoofdcommissaris Carla Vreeswijk (Renée ­Soutendijk), politiepsycholoog Menno de Waard (Porgy ­Franssen) en rechercheurs Bram Amezian (Achmed Akkabi) en Liselotte van Kempen ­(Fockeline Ouwerkerk). Hun staan een hoop onderlinge spanningen te wachten in dit seizoen van Moordvrouw. Vanaf de tweede aflevering krijgen ze ook te maken met een nieuwe officier van justitie: Jelle van Santen. Acteur Kasper van Kooten speelt deze ambitieuze, gedreven aanklager. Door zijn karakter zal hij regelmatig botsen met commissaris Carla.

Meer over