Nieuwe Buren krijgt mogelijk Amerikaanse remake

19 december 2014 13:05 | tv-serie | Door Televizier

© Anouck Wolf

Homeland-producent Fox 21 heeft een optie genomen op de remake van de zeer succesvolle RTL-serie Nieuwe Buren. 

Nieuwe Buren werd in Nederland wekelijks door 1,5 miljoen mensen bekeken, wat maar weinig series voor elkaar krijgen. Dit is ook de Amerikaanse producent Fox 21 opgevallen, het productiehuis wil de RTL-reeks daarom opnieuw verfilmen. 

Remake

Fox 21 weet als geen ander hoe het is om een succesvolle tv-reeks te maken, het is namelijk de producent van de hitserie Homeland. Het bedrijf hoop dat Nieuwe Buren ook een wereldwijde kijkcijferhit gaat worden, Fox 21 schakelt daarom de hulp in van een van de Homeland-schrijvers. 

Nieuwe Buren

In Nieuwe Buren zijn twee jonge stellen op zoek naar geluk. Maar in deze verfilming van de gelijknamige thriller van Saskia Noort loopt het allemaal heel anders. De zwangere Eva (Bracha van Doesburgh) en haar man Peter (Daan Schuurmans) verhuizen naar Almere, waar ze hun kindje willen laten opgroeien in de gezinsvriendelijke Zonnewijk. Maar Eva bevalt te vroeg en hun kindje overlijdt. 

Seks

Ze vinden steun bij hun nieuwe buren: het vrijgevochten stel Steef (Thijs Römer) en Rebecca (Katja Römer-Schuurman). Samen met hun zoontje Sem lijken ze het perfecte gezin. Er ontstaat een hechte vriendschap tussen de echtparen, waarin ze niet alleen lief en leed, maar uiteindelijk ook het bed met elkaar delen.

Baby

Ondertussen blijft Eva hunkeren naar een baby, maar Peter heeft lui zaad. De twee vrouwen smeden een plan: Rebecca wil dolgraag een broertje of zusje voor Sem, maar Steef wil geen kinderen meer. Hun plan en de uitvoering zijn simpel, maar de gevolgen zijn niet te overzien…

Het kan goed zijn de Amerikaanse versie van Nieuwe Buren er ietwat anders uit komt te zien dan het origineel.

Meer over