Nieuwe horror-thrillerserie Penny Dreadful van makers Skyfall en Aviator

30 april 2014 15:18 | tv-serie | Door Televizier

In Amerika komt binnenkort een nieuwe psychoseksuele horrorthrillerserie op de buis: Penny Dreadful. John Logan die onder andere de films Skyfall en The Gladiator schreef, werkte ook aan deze serie.

Penny Dreadful speelt zich af in het Victoriaanse tijdperk in Londen, waar bekende personages uit de literatuur tot leven komen. Zo duiken onder andere Dr. Frankenstein, Dorian Gray en Dracula op in de horrorserie.

James Bond

Producenten John Logan en Sam Mendes (hij regisseerde onder andere Jarhead, Revolutionary Road en Skyfall) hebben duidelijk geput uit hun ‘James Bond connecties’. Ze werkten samen aan de film Skyfall en casten onder andere James Bond Timothy Dalton en Bondgirl Eva Green voor Penny Dreadful.

Josh Hartnett

Een andere acteur die een hoofdrol wist te bemachtigen in deze angstaanjagende serie, is Josh Hartnett. De acteur die bekend werd door de film Pearl Harbor, maar zijn grote succes niet aankon.

Op zondag 11 mei start de serie in Amerika.

De trailer van Penny Dreadful bekijk je hier, maar pas op! Als je een zwakke maag hebt, kun je deze beelden beter overslaan.

Meer over