Nieuwe humoristische politieserie op SBS 6: Rechercheur Ria

19 februari 2014 16:57 | tv-serie | Door Televizier

SBS 6 komt met een nieuwe serie voor de woensdagavond. De politieserie Rechercheur Ria met Ellen Pieters in de hoofdrol gaat over een onhandige rechercheur, die moordzaken oplost.

Op het eerste gezicht stuntelt de rechercheur met alles wat ze op haar bordje krijgt, waardoor ze door haar omgeving wordt onderschat. Hierdoor lost ze juist de ene zaak na de andere op. Op privégebied gebeurt er daarnaast ook een en ander met Ria. Ze ligt in scheiding met haar man Jaap (Victor Löw) en moet als alleenstaande moeder proberen om haar leven een beetje in goede banen te leiden. Afstand van haar ex nemen lukt erg moeilijk, omdat ze hem overdag op haar werk tegenkomt.

Collega's

Haar collega Martin (Manuel Broekman) probeert haar te ondersteunen, terwijl collega Lydia, gespeeld door Birgit Schuurman, juist alleen maar bezig is met feiten en cijfers en niet gediend is van Ria’s problemen en aanpak. De misdaadserie is een bewerking van de succesvolle Spaanse serie Los Misterios de Laura. Ook heeft de serie wat weg van de Amerikaanse serie Murder She Wrote, u weet wel, die serie met Angela Landsbury die van 1984 tot 1996 op de buis was.

Johan Nijenhuis, bekend van Verliefd op Ibiza en menige romantische komedie is verantwoordelijk voor de serie. Rechercheur Ria is op 16 april voor het eerst te zien om 20:30 uur op SBS6.

SBS6 kwam eerder met succesvolle series als Dokter Tinus en Danni Lowinski.

 

Meer over