Nieuwe serie: Moeder, ik wil bij de tv

11 februari 2014 15:18 | tv-serie | Door Televizier

Na Moeder, ik wil bij de revue werkt Omroep Max nu aan een vervolg met de werktitel Moeder, ik wil bij de tv. De serie staat gepland voor 2014/2015.

Een vervolg op Moeder, ik wil bij de revue? Maar die serie was toch afgelopen?

Helemaal afgerond, daar viel niets meer aan toe te voegen. Moeder, ik wil bij de tv wordt ook niet echt een vervolg, maar wel iets dat erop lijkt.

Of zoals Jan Slagter zegt: "Het wordt een ander verhaal in hetzelfde genre. Dus het speelt zich net als Moeder ik wil bij de revue af in de jaren 60, is nostalgisch van aard en er komen waarschijnlijk ook weer ­liedjes in voor.”

En het verhaal?

Moeder, ik wil bij de tv speelt zich af tijdens de opkomst van de televisie dus het ligt voor de hand dat het verhaal gaat over een jongmens dat graag bij dat nieuwe medium wil werken.

Wie gaan erin spelen?

Dat is nog niet bekend, Jan Slagter ­verklapte wel dat het team van ­Moeder ik wil bij de revue ook deze nieuwe serie gaat maken. Succes ­verzekerd, zou je bijna zeggen. 

En zien we Moeder ik wil bij de revue dan echt nooit meer terug?

Jawel, hoor. Joop van den Ende vond de serie zo geweldig goed dat hij werkt aan een musical. Wel met een geheel nieuwe cast, want de acteurs uit de serie hadden geen zin meer in een reprise, behalve Jon van Eerd dan. Hij speelt, net als in de serie, de rol van revue-artiest John Hoogendoorn.

De musical van Joop van den Ende staat gepland voor het theaterseizoen 2014/2015.

Meer over