Nieuwe serie The Leftovers bij HBO

6 mei 2014 10:11 | tv-serie | Door Televizier

© Paul Schiraldi Photography - HBO

HBO start op 30 juni aanstaande met een nieuwe serie: The Leftovers. Het is een dramaserie die verhaalt van een wereld waar 2% van de bevolking ineens van de aardbodem verdwenen is.

In de zomer is er vaak weinig op tv. Er zijn veel herhalingen van series te zien en nieuwe programma's beginnen pas weer na de zomer. Kijkers van HBO hoeven geen last te hebben van die komkommertijd. Met The Leftovers komt de betaalzender in de zomer na series als True Detective en Silicon Valley namelijk weer met iets nieuws.

De Vervoering

In The Leftovers volgen we Kevin Garvey. Een politieman die orde probeert te scheppen in de chaos na de ‘Vervoering’. Door een onverklaarbare gebeurtenis is opeens 2% van de wereldbevolking verdwenen. Op het moment dat de serie begint is het 3 jaar geleden dat de mysterieuze gebeurtenis heeft plaatsgevonden.

Acteurs

Justin Theroux (de verloofde van Jennifer Aniston), neemt de rol van Garvey voor zijn rekening. Andere acteurs die meespelen in de serie zijn Liv Tyler (The Lord of the Rings), Amy Brenneman (Private Practiece) en Christopher Eccleston (Thor: The Dark World, The Others).

Nog even afwachten

Het eerste seizoen heeft 10 afleveringen en gaat maandagavond 30 juni om 20:30 uur in première op HBO. Bekijk hieronder de trailer van de serie. Wij weten nog niet zo goed wat we ervan moeten verwachten. Het ziet er spannend uit, maar ook een tikkeltje vaag. Afwachten maar...

Meer over