Nieuwe serie van The Wire-bedenker heet Show Me a Hero

15 juli 2015 13:22 | tv-serie | Door Televizier

© HBO

David Simon, die van die briljante serie The Wire, heeft een nieuwe serie gemaakt. Show Me a Hero is vanaf 17 augustus te zien bij HBO.

De zesdelige miniserie Show Me a Hero is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lisa Belkin en gaat over de onderwerpen als ras en gemeenschap, bekeken door de ogen van politieke figuren, bureaucraten, activisten en de gewone burgers van Yonkers, een voorstad in New York. Oscar Isaac speelt de hoofdrol. Andere namen in de serie zijn Catherine Keener (Captain Phillips), Alfred Molina (The Normal Heart), Winona Ryder (Black Swan) en Jim Belushi (According to Jim).

 Arme gezinnen

Show Me a Hero richt zich op de demografische verschillen van een voorstad in New York; jaren nadat de strijd om de burgerrechten in de jaren 60 hebben plaatsgevonden. Een jonge burgemeester - gespeeld door Oscar Isaac - krijgt de ondankbare taak om een aantal huizen te bouwen voor arme gezinnen in een wijk met voornamelijk blanke bewoners. Zijn poging om dit voor elkaar te krijgen, resulteert in veel spanningen waar de betrokken ambtenaren hun vingers niet aan durven te branden. Terwijl de burgemeester de opdracht tot een goed einde probeert te brengen, zet hij zijn aanstelling - en misschien zelfs wel zijn politieke carrière - op het spel.
 
HBO’s Show Me a Hero gaat op maandag 17 augustus in première, exclusief bij HBO Nederland. De zesdelige miniserie, waarvan er op 17, 24 en 31 augustus steeds twee afleveringen worden uitgezonden, is gelijk met de Amerikaanse uitzending bij HBO Nederland te zien.

Lees ook:
Er is een nieuwe serie van Heroes in de maak

Meer over