Nieuwe serie Vechtershart met Waldemar Torenstra bij BNN

2 juni 2015 16:36 | tv-serie | Door Televizier

© William Rutten

In Vechtershart speelt Waldemar Torenstra de hoofdrol als voormalig K1-kampioen Nick Roest. Waldemar bedacht de serie zelf omdat hij gek is op kickboksen.

In de serie komt Nick Roest vrij na vier jaar gevangenisstraf voor een geweldsdelict. ook zijn jongere broer, advocaat David (Benja Bruijning) was daarbij betrokken. Nick zit aan de grond en probeert zijn leven op de rit te krijgen door zich in de sportschool van zijn vader terug te knokken naar de top. Het klinkt alsof Vechterhart wel eens een grote hit zou kunnen worden.

November

Naast Waldemar Torenstra en Benja Beuijing hebben Imanuelle Grives, Werner Kolf en Johan Leysen grote rollen in de serie. Vechtershart is vanaf 15 november iedere zondag te zien bij BNN op NPO 3.

Badr Hari

De ster uit Divorce bedacht de serie met Maaik Krijgsman die in 2003 de gelijknamige documentaire Vechtershart, met daarin de ongelooftijk ambitieuze 18-jarige Badr Hari, maakte. Waldemar zelf raakte geïnspireerd omdat hij al van jongsaf aan zelf kickbokst: „Vechtershart is dé serie waarin twee van mijn passies samenkomen: acteren en kickboksen”, zegt hij. „Vechtershart gaat over knokken, over overleven, maar vooral over familiebanden, over de relatie van twee broers en hun vader.”

Meer over