Nieuwe Star Trek-serie laat nog even op zich wachten

28 februari 2017 10:53 | tv-serie | Door Televizier

© NBC

Opnieuw een teleurstelling voor de fans van Star Trek. Ze moeten nog wat langer wachten op de televisieserie Star Trek: Discovery. 

De serie zou eigenlijk vorige maand al te zien zijn, maar dat liep even anders. De sciencefiction-serie liep meerdere keren vertraging op. Het vertrek van Bryan Fuller (hij schreef meerdere afleveringen voor Star Trek en de serie Heroes ) als showrunner zorgde voor groot oponthoud. Hij had het namelijk te druk met twee andere producties. Het is nu de bedoeling dat Star Trek: Discovery eind van de zomer, begin van het najaar op de buis komt.

Geen haast

Toch lijken de makers zich niet echt druk te maken om de vertraging. De CEO van zender CBS liet maandag aan The Hollywood Reporter weten: “Het is belangrijk om het goed te doen. Star Trek is een familie juweel. We gaan het daarom niet overhaasten. Ik heb vertrouwen op basis van wat ik heb gezien.”

Star Trek: Discovery

De serie speelt zich af in het Star Trek-universum, maar met andere personages. Het verhaal vindt plaats ongeveer tien jaar voor de originele serie uit de jaren 60. In tegenstelling tot de vorige series uit de reeks, zal de hoofdpersoon niet de kapitein, maar een vrouwelijk luitenant-commandant zijn.

Netflix

Mocht alles nu volgens plan lopen, dan zendt het video on demand-kanaal van CBS de serie later dit jaar uit. Internationaal heeft Netflix de rechten. Elke aflevering zal 24 uur na uitzending beschikbaar zijn via de streamingdienst.  

Meer over