Nieuwe tijden voor Soy Kroon

Soy Kroon speelt al een paar maanden de rol van Sil Selmhorst in GTST. Maar nu is het tijd om op eigen benen te staan. Daarom woont hij sinds kort in Utrecht voor de soap Nieuwe tijden.

Hoe vergaat het Sil in Utrecht?

“Sil vertrekt vooral naar Utrecht om weg te zijn uit Meerdijk, weg van zijn moeder en op eigen benen te staan. Hij gaat die Rechtenstudie proberen, maar als je in een studentenhuis woont met allemaal heel gezellige mensen dan is dat wel lastig vol te houden. Hij is daar ook heen gegaan met Amy en die twee zijn echt een eenheid. Dat gaat langzaam wel een beetje uit elkaar, want ze ontmoeten allebei nieuwe mensen. Zo ontmoet Sil de barjongen Quinn en dat wordt een heel goede vriendschap.”

Hoe vind je het om van zo’n langlopende serie als GTST naar een compleet nieuwe serie te gaan?

“Dat is waanzinnig. Ik heb tweeënhalve maand bij GTST gezeten daar heb ik alles in treinsnelvaart geleerd. Om daarna door te gaan naar iets nieuws dat vanaf nul begint, is te gek.”

Is het een leuke groep mensen om mee te spelen?

“Ja, je hebt niet altijd zo’n leuke groep. Het is uniek dat je met negen mensen bij elkaar wordt gezet en het zo goed klikt. Er zit geen rotte appel bij, alleen op het scherm, haha.”

Word je al veel herkend op straat nu je een paar maanden in GTST speelt?

“Ja, ik stapte laatst in de tram en daar zat een aardige jongen die zei: ‘Ik heb gewoon een televisiester in mijn tram!’. Dat vond ik geweldig.”

Keert Sil nog terug naar GTST? Gaat hij nog eens bij zijn moeder op bezoek?

“Dat is natuurlijk de vraag. Hij vertrekt niet voor niets naar Utrecht, dus ik denk dat hij eerst enorm gaat genieten. Laten we maar eens kijken wat daar allemaal gaat gebeuren.”

 

Meer over:

Reageren