Nieuwe X-Files met gejuich ontvangen in Cannes

7 oktober 2015 14:32 | tv-serie | Door Televizier

© FOX

De klassieke sci-fi serie The X-Files komt binnenkort terug op televisie en aan de reactie van internationale tv-kenners te merken wordt het opnieuw een hit.

De Amerikaanse zender FOX toonde afgelopen dinsdag in het Franse Cannes de allereerste nieuwe X-Files aflevering aan kenners en critici tijdens de jaarlijke tv-beurs MIPCOM (Marché Internationale de Programmes Communications). De reacties waren overweldigend positief.

Surrealistisch

Het doorgaans kieskeurige MIPCOM-publiek applaudisseerde en joelde herhaaldelijk tijdens de screening. Vooral toen Mulder (David Duchovny) en Scully (Gillian Anderson) voor het eerst in beeld verschenen was het enthousiasme merkbaar. Ook het besluit de oorspronkelijke openingsbeelden, inclusief de klassieke muziek, te handhaven werd met applaus begroet. Na afloop verklaarde X-Files bedenker Chris Carter de respons "surrealistisch" te vinden. 

Meerdere X-Files mini-series

Voor Carter is opnieuw werken aan X-Files een droom die uitkomt. De oorspronkelijke serie liep van 1993 tot 2002, maar voorlopig zijn er "slechts" zes nieuwe afleveringen besteld door FOX. Toch ziet Carter mogelijkheden voor meer miniseries: "Als het aan mij ligt gaan we door tot Fox en Scully in een rolstoel zitten, haha."

De nieuwe X-Files komen in januari in de VS op de buis.

Lees ook: De terugkeer van Mulder en Scully

Meer over