Nieuwe ziekenhuisserie Chicago Med op FOX

15 juli 2016 10:48 | tv-serie | Door Televizier

© NBC

Vanaf 10 augustus zendt FOX de ziekenhuisserie Chicago Med uit. De serie gaat over een groep doktoren op de Eerste Hulp in een ziekenhuis in Chicago.

Chicago Med lijkt op het eerste gezicht heel veel op ER, ook die ziekenhuisserie speelde zich af in Chicago en ook die cast bestond uit ene grote groep acteurs. Chicago Med is bedacht door Dick Wolf, de man achter de Law & Order-reeksen.

Bekende gezichten

In Chicago Med zullen serieliefhebbers veel gezichten herkennen. Dr. Will Halstead (Nick Gehlfuss uit Shameless), die in Chicago P.D. al te zien was als de broer van Jay Halstead (Jesse Lee Soffer), rechercheur bij de lokale politie. Will is een bedreven chirurg die ervaring opdeed in New York, maar na 10 jaar terugkeert naar zijn roots in Chicago en daar aan de slag gaat in het ziekenhuis. Ook Dr. Daniel Charles (Oliver Platt; The Big C; X-Men: First Class), hoofd van de psychiatrische afdeling, kwam even aan bod in Chicago P.D. als psycholoog.

Eerste aflevering

In de eerste aflevering wordt de nieuwe spoedafdeling officieel ingehuldigd. De festiviteiten worden abrupt verstoord door een ontspoorde metro waardoor de Eeurste Hulp volstroomt met zwaargewonde patiënten.

Chicago Med wordt vanaf woensdag 10 augustus om 22.00 uur bij FOX uitgezonden

Meer over