NPO ontkent moeite te hebben met homoseks in series

1 oktober 2016 08:56 | tv-serie | Door Televizier

© Mark van Aller - AVRO

Volgens scenarioschrijvers Maria Goos en Willem Bosch heeft de publieke omroep moeite met intieme, homoseksuele scènes. De NPO ontkent dit met klem. 

De controverse ontstond nadat La famiglia schrijfster Maria Goos in een interview met het AD vertelde dat ze gedwongen werd een homoseksscène uit de serie te schrappen. Daarop noemde Penoza schrijver Willem Bosch dat exemplarisch voor de wijze waarop Hilversum omgaat met homo's in series.

Ramses

Nieuwssite Mediacourant vroeg de NPO en AvroTros, dat La famiglia uitzendt, om een reactie. Dse NPO laat weten niet te begrijpen waar de kritiek van Goos en Bosch vandaan komt en noemt het zelfs klinkklare onzin. AvroTros wijst op de serie Ramses (foto) over het leven van wijlen Ramses Shaffy als bewijs dat ze geen problemen hebben met homoseksuele seksscènes.

Spanning

Wel bevestigt de omroep het verhaal van Goos dat er een seksscène is geschrapt in La famiglia. Maar dat had vooral met de spanningsboog te maken: "Deze seksscène is uit het script gehaald omdat het net plaatsvond in een spannende plotlijn waarbij de Italiaanse criminaliteit keihard het verhaal binnenkomt. Een seksscène leidt dan af. Ongeacht wie er seks heeft met elkaar", aldus een woordvoerster.

Meer over