NPO1 verplaatst Witse wegens heftige laatste aflevering naar late avond

6 Juli 2017 14:19 | tv-serie | Door Televizier

De arme commissaris Witse heeft het moeilijk. De laatste aflevering van zijn serie is zo heftig, dat deze is verplaatst naar de late avond.

De Vlaamse speurneus Werenfried Witse is sinds jaar en dag hartstikke populair op NPO1. De serie trekt wekelijks 1 tot 1,5 miljoen kijkers die zich mateloos vermaken met de moorddadige verhalen van de opgewekte Vlaming.

Alleen de climax van zijn avonturen.... Daarvoor zullen de fans tot in de kleine uurtjes wakker moeten blijven. De aller-aller-allerlaatste aflevering van Witse op vrijdag 7 juli 2017 is door NPO1 verplaatst van 20.30 uur naar 23.50 uur.

Update: 7 juli 2017

In eerste instantie heeft Televizier.nl gemeld dat de laatste aflevering van Witse is verplaatst om de herhaling van Flikken Rotterdam beter op het splinternieuwe seizoen van deze serie te laten aansluiten. Omroep Avrotros laat weten dat in werkelijkheid de vork anders in de steel zit.

Witse is verplaatst naar de late avond omdat het bloedbad in de extra spannende slotaflevering wel erg heftig uitpakt. En dat is niet handig om te laten zien om 20.30 uur, omdat de serie op dat tijdstip ook veel jeugdige kijkers trekt. Daarbij is de plaats delict ook nog eens een speeltuin.

Fans kunnen nu om 23.50 uur alsnog genieten van de climax van Witse. Of deze laatste aflevering opnemen natuurlijk. Tip: Witse is ook beperkte tijd terug te kijken op het nieuwe Uitzending Gemist, dat tegenwoordig NPO Start heet.

Herhaling Flikken Rotterdam start eerder

In plaats van Witse is om half negen de herhaling van de eerste aflevering van het eerste seizoen van Flikken Rotterdam te zien. Deze herhaling zou aanvankelijk op 14 juli starten, maar is een week naar voren gehaald om het gat te vullen dat Witse achterlaat.

Lees ook:
Flikken Rotterdam: 'Ruige politieserie met internationaal gevoel'

Meer over