Omroep Max brengt documentaireserie familie Van der Valk

17 juni 2016 16:19 | tv-serie | Door Televizier

In het najaar van 2017 brengt Omroep Max een documentaireserie uit over de hotel- en restaurantketen van familie Van der Valk. Een jaar lang zullen de vestigingen in Nederland, België en Luxemburg gevolgd worden.

Het doel van de documentaireserie is om te zien hoe de jongere generatie van de ondernemersfamilie het bedrijf runt. Er wordt een kijkje achter de schermen geboden bij verschillende vestigingen.

Verschillende generaties

De Van der Valk-keten is al enkele generaties oud. Wat begon als een hotel in Voorschoten is uitgegroeid tot een concern met meer dan honderd hotels in binnen- en buitenland. De vroegere generaties waren niet altijd even geliefd bij de Nederlandse overheid. Zo werd Gerrit van der Valk, vroegere leider van het bedrijf,  in de jaren '90 opgepakt op verdenking van belastingontduiking. 

Zekerheid

Het is niet de eerste keer dat Klaas van der Valk, kleinzoon van oprichter Martinus, is benaderd voor een tv-programma. De keuze voor Omroep Max is een bewuste. Jan Slagter, directeur van de omroep, zou Van der Valk 'zekerheid hebben geboden om een reëel beeld te schetsen over het familiebedrijf'.

Meer over