Oscarwinnaar Jim Broadbent in nieuw seizoen Teletubbies

Jim Broadbent, die Horace Slughorn speelde in de Harry Potter-films, doet mee aan de nieuwe Teletubbies-reeks. Hij leent zijn stem aan de 'Voice Trumpet'.

De Teletubbies komen dit jaar voor het eerst sinds 2001 weer met een nieuw seizoen op tv. En voortaan zullen de felgekleurde wezentjes in Teletubbieland worden toegesproken door steracteur Jim Broadbent, meldt de Britse krant The Sun.

Voice Trumpet

Jim Broadbent gaat namelijk de stem van de 'Voice Trumpet' (zie foto) inspreken. "De deal is nog niet helemaal rond, maar alle partijen zijn enthousiast," meldt een insider aan The Sun. "De Teletubbies zijn een Brits instituut en Jim heeft een van de meest herkenbare stemmen in de filmindustrie."

Jim Broadbent

Jim Broadbent won een Oscar voor zijn rol in de film Iris en maakte daarna furore in bioscoophits als Another Year, The Iron Lady en de Harry Potter-reeks. Met zijn komst naar de Teletubbies voegt hij opnieuw een succes toe aan zijn cv.

Vanaf nu zal hij teksten als 'Tijd voor Tubbie-toast' en 'Waar zijn de Teletubbies gebleven?' door het groene heuvellandschap van Tinky-Winky, Dipsy, Laa-Laa en Po laten schallen.

Lees ook:
De Teletubbies komen terug op televisie.

Meer over: