Overleden acteur Bill Paxton niet vervangen in serie Training Day

28 februari 2017 11:51 | tv-serie | Door Televizier

Het personage van Bill Paxton wordt uit Training Day geschreven als de serie een tweede seizoen krijgt. De makers moeten er niet aan denken om de dit weekend overleden acteur te vervangen.

Paxton had één van de hoofdrollen in de serie, die gebaseerd is op de film uit 2001 met Denzel Washington en Ethan Hawke. De eerste aflevering van Training Day werd begin februari op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Het eerste seizoen is al wel helemaal opgenomen en de tweede reeks is ook al besteld. Wanneer deze uitkomt, verdwijnt daarmee detective Roarke (Bill Paxton). Producent Barry Schindel liet weten: “Bill was perfect en onvervangbaar als foute agent Frank Roarke.”

Hartoperatie

De acteur overleed afgelopen zaterdag op 61-jarige leeftijd na complicaties tijdens een hartoperatie. Paxton werd bekend door films als Apollo 13, Twister en Titanic.

Jennifer Aniston

Het nieuws van het overlijden van de acteur maakte de familie pas zondag bekend. Dit was enkele uren voor de start van de Oscars. Wegens tijdgebrek kon Paxton niet meer worden opgenomen in de In Memoriam-compilatie. Actrice Jennifer Aniston stond tijdens haar toespraak stil bij zijn dood.

Training Day

In de serie Training Day gaat politieagent Kyle Craig (Justin Cornwell) undercover bij een speciale elite-eenheid. Hij heeft de opdracht gekregen om zijn nieuwe partner te bespioneren. Zijn partner is agent Frank Roarke, een doorgewinterde detective met een extreme werkwijze.

Meer over