Ozzy Osbourne geeft geschiedenisles op History

5 september 2016 14:45 | tv-serie | Door Televizier

© History

Ozzy Osbourne was een van de vuigste rock 'n' roll-helden uit de historie, maar de zanger heeft ook een heel andere kant. Ozzy is een geschiedenisfreak.

Ook zoon Jack houdt wel van zaken uit het verleden en daarom maakte het duo voor de zender History de tv-serie Ozzy en Jack's world detour waarin ze langs allerlei historische bezienswaardigheden trekken. Ze testen de akoestiek van Stonehenge, verkennen het geheime hoofdkantoor van de Britse inlichtingendienst tijdens de Tweede Wereldoorlog, bezoeken de oudste kroeg in Engeland en trekken naar South-Dakota om het mysterie van de Missile Man te onderzoeken.

Jack Osbourne

Jack Osbourne (30) werkt in de tv-wereld en kwam op het idee van World detour na een avondje brainstormen met een vriend. Omdat zijn vader vroeger altijd naar geschiedenis-documentaires keek, was het onderwerp snel gevonden. „Ik ben geboren in 1948”, vertelde Ozzy aan het blad Rolling Stone. „Als kind speelden we altijd op plekken waar bommen waren gevallen. Daarna heb ik altijd veel films over de oorlog bekeken.”

The Alamo

Het meest opvallende bezoek tijdens de World detour was dat aan de Alamo, een gebouw dat een belangrijke rol speelde tijdens de Texaanse onafhankelijkheidsoorlog. In 1982 plaste Ozzy op het gebouw, wat hem een verbanning opleverde van tien jaar, maar nu werd hij hartelijk verwelkomd.

Ozzy en Jack's world detour wordt vanaf 11 oktober 21.00 uur uitgezonden

Bekijk alvast een fragment uit Ozzy & Jack's world detour

Meer over