Nu bij Pathé Thuis

Pathé Thuis-tip: The shape of water

1 juni 2018 22:05 | tv-serie | Door Jorien Slager

© Fox Searchlight Pictures
Een eenzame schoonmaakster raakt bevriend met een wonderlijk waterwezen in het laboratorium waar ze werkt. Samen plannen ze een ontsnapping.
Vier Oscars won The shape of water eerder dit jaar, waaronder die voor Beste Film en Beste Regie. Regisseur Guillermo Del Toro maakte er dan ook een fraai werkje van. Het verhaal: een jonge vrouw die niet kan spreken werkt in een overheidslaboratorium. Dan wordt er een merkwaardig wezen binnengebracht, een mensachtig zoetwatercreatuur dat in Zuid-Amerika is gevangen.

Ontsnappingsplan

De wetenschappers willen meer over het wezen te weten komen, om die kennis voor militaire doeleinden te gebruiken. Daarbij gaan ze hardhandig te werk. Elisa heeft het te doen met het wezen en zoekt hem steeds vaker op. De twee krijgen een band en broeden zelfs op een ontsnappingsplan.

Belangrijke regisseur

Guillermo del Toro is een van de belangrijkste regisseurs van zijn generatie. Al sinds de eeuwwisseling valt hij op met zijn goed in elkaar stekende fantasyfilms. In 2007 verdiende hij zijn eerste Oscar-nominatie voor Pan’s labyrinth. Met The shape of water verdiende hij zo’n filmprijs.

Nu bij Pathé Thuis.