Penny Dreadful, seizoen 2 komt in 2015

1 oktober 2014 15:59 | tv-serie | Door Televizier

De net zo goede als enge horrorserie Penny Dreadful krijgt een tweede seizoen. Voor alle fans met stalen zenuwen: dit is wat er nu bekend is.

Onder abonnees van de online videotheek Netflix krijgt de Amerikaanse horrorserie Penny Dreadful langzamerhand een cultstatus. Voor 2015 staat een tweede seizoen op het programma. 

John Logan, die sterke man achter de serie, lichtte deze zomer al een tipje van de sluier op. Dit is wat er nu bekend is. Op een paar regelrechte spoilers na dan.

In het eerste seizoen heeft John Logan veel aandacht besteed aan de personages en het vormen van het groepje strijders tegen 'het kwaad'. In seizoen twee zal hij het bovennatuurlijke pas goed op ze loslaten. 

Pistoolheld Ethan Chandler

Hoeveel aandacht er ook was voor de personages, sommigen bleven toch een mysterie. Hoe zit dat bijvoorbeeld met Ethan Chandler, de Amerikaanse pistoolheld die gespeeld wordt door Josh Hartnett?

Afbeelding

Voor een hoofdpersonage kreeg hij maar weinig achtergrondverhaal mee, zeker in vergelijking met de rest.

Schrijver en bedenker John Logan over volgend jaar: "Chandler ontdekt precies wie en wat hij is. Vervolgens moet hij leven met de consequenties." Daarnaast wordt meer duidelijk over de relatie met zijn vader. "Een monsterlijke man, een echte bruut."

Nou, dat was wel duidelijk uit de eerste reeks. Maar waarom is hij gevlucht uit thuisland Amerika? We zullen geduld moeten hebben.

Portret van Dorian Gray

Een van de andere geheimen die volgend jaar onthuld zal worden is het portret van Dorian Gray. Hoe ziet dat er uit?

Oorspronkelijk was het de bedoeling het portret te onthullen in de finale van het eerste seizoen, maar op het laatste moment is dat toch niet gedaan. Tot frustratie van velen.

Het schilderij is al teasend een paar keer van de achterkant in beeld geweest, maar de 'full monty' hebben wij nooit mogen zien. John Logan belooft dit volgend jaar goed te maken.

Meer Dracula

De schrijver zal ook meer onthullen over de wortels van de Dracula-figuur, spiritualist Madame Kali volop de ruimte geven en de relatie tussen pistoolheld Ethan Chandler en dandy Dorian Gray (op de poster hieronder) verder op laten bloeien.

Afbeelding

John Logan hoopt zelfs het beroemde boek Het Eiland van Dokter Moreau (1896) van H.G. Wells in het vervolg te kunnen verwerken. 

Hij schrijft de scripts op dit moment, dus of dat gaat lukken... We moeten geduld hebben tot 2015. 

Nog een allerlaatste weetje over het vervolg dan? Het tweede seizoen zal niet uit 8 afleveringen bestaan, maar uit 10. 

Wie is John Logan?

Bedenker & schrijver John Logan is niet de eerste de beste. Hij verdiende al Oscarnominaties voor scenario's van de films Hugo, The Aviator en Gladiator.

Voor zijn huidige producer Sam Mendes schreef hij aan de James Bond-film Skyfall. Aan de komende Bond-films werkt hij trouwens ook mee.

Nog een keer en voor iedereen die de serie niet kent: hieronder de trailer van het eerste seizoen van Penny Dreadful.

Meer over