Penoza seizoen 4 wordt duisterder dan ooit

1 juli 2015 15:16 | tv-serie | Door Televizier

© Pief Weyman/KRO

Penoza IV belooft een vrij donker seizoen te worden, verklapt hoofdrolspeelster Monic Hendrickx. De misdaadserie keert komende september terug op de buis.

Monic Hendrickx kruipt wederom in de huid van Carmen van Walraven, de veelgeplaagde moeder die tevens aan het hoofd van een misdaadfamilie staat.

Drugs en dood

De derde reeks eindigde met Carmen in de gevangenis, levensgevaarlijk gewond na een buikschot. Dat was al behoorlijk heftig, maar volgens Hendrickx is dat pas pas het begin. In een interview met het AD onthult ze dat de makers qua gruweldaden seizoen drie gaan overtreffen. "Het wordt een overtreffende trap van het voorafgaande met veel drugs én de dood van meerdere sleutelfiguren."

Nieuwkomers Penoza

Het is de vraag of de drie nieuwkomers van dit seizoen onder die dodelijke slachtoffers gaan behoren. Penoza voegt een trio bekende acteurs toe aan de cast: Barry Atsma speelt Simone's revalidatiearts, Jacob Derwig geeft gestalte aan Coach, een topcrimineel. De 85-jarige John Leddy tekende tot slot voor de rol van diens vader.

Penoza is vanaf zondag 13 september te zien op NPO3. 

Meer over