Penoza stopt ermee

17 februari 2017 08:59 | tv-serie | Door Televizier

© Pief Weyman/pief.ca

Dit najaar wordt het vijfde seizoen van Penoza uitgezonden en dat wordt meteen het allerlaatste seizoen voor de misdaadserie. Daarna volgt wel nog een Penoza-film.

Het moest er natuurlijk een keer van komen. De carrière van mafia frontvrouw Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) loopt op haar einde. De opnamen van Penoza V zijn in volle gang en daarna volgen geen nieuwe seizoenen meer.

Seizoen 5

In seizoen 5 lijkt het de familie Van Walraven eindelijk eens voor de wind te gaan. De Winkel loopt zonder problemen en haar kinderen lijken gelukkig. Carmen denkt weer eens aan stoppen, maar zoals dat gaat bij drugsbaronnen zijn er nog een paar deals nodig voor een onbezorgde toekomst. En daarbij krijgt ze te maken met een nieuwe generatie gangsters met wie het lastig zaken doen is.

Sonja Silva

In dit laatste seizoen maakt Sonja Silva haar debuut als Amanda, de nieuwe vriendin van Carmens rechterhand Berry (Loek Peters). Andere nieuwe acteurs in de vaste cast zijn Axel Daeseleire, Chris Peters en Ward Kerremans.

Sensationele film

Dat de belangrijkste personages van Penoza het laatste seizoen overleven lijkt een zekerheidje omdat er ook nog een film volgt. Hoofdrolspeler Loek Peters liet in het Radio 2-ochtendprogramma van Gerard Ekdom weten dat er momenteel aan een 'sensationeel spannend' verhaal wordt gewerkt.

Meer over