Opsporing NL

Pim Sedee krijgt eigen opsporingsprogramma op RTL5

10 mei 2022 14:00 | tv-serie | Door Judith Regeling

© Shotbysud
Het AVROTROS-programma Opsporing Verzocht krijgt binnenkort concurrentie van RTL5. Vanaf 30 mei is daar namelijk Opsporing NL te zien.

Het doel van beide programma's is hetzelfde: misdrijven oplossen om Nederland zo nog veiliger te maken.

Opsporing NL

Aan presentator Pim Sedee en politiewoordvoerder Shirien Elsaid de taak om alles in goede banen te leiden. En daarvoor gaan ze niet over één nacht ijs. Met behulp van bewakingsbeelden, reconstructies, politiewoordvoerders vanuit heel Nederland en interviews met slachtoffers schetsen ze namelijk iedere aflevering weer de situatie en context waarbinnen een misdrijf heeft plaatsgevonden. Ze doen dit vanuit verschillende relevante locaties in Nederland.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Pim Sedee (@pimsedee)

RTL5

Dit laatste onderscheidt het programma dan ook van Opsporing Verzocht, zo legt een woordvoerder uit aan Nu.nl. "Opsporing NL gaat meer zaken vanaf locatie behandelen. We reconstrueren zaken vanuit een politiebureau, of op de locatie waar zaken zich deels hebben afgespeeld."

Franki Klarenbeek

Franki Klarenbeek, coördinator Landelijk Team Opsporingscommunicatie Politie, laat weten het belangrijk te vinden dat dit soort programma's bestaan. "Het is voor de politie heel waardevol dat mensen meehelpen in opsporingsonderzoeken", laat ze weten in het persbericht. "Zij zijn onze extra ogen en oren, voorzien ons van tips en informatie en we weten uit ervaring dat mensen de politie ook graag helpen om zaken oplossen. Zo werken we samen aan een veilig Nederland. We hopen door deze nieuwe samenwerking met RTL ook met behulp van kijkers veel onderzoeken op te kunnen lossen." 

Opsporing NL is vanaf maandag 30 mei wekelijks om 20:30 uur te zien bij RTL5.

Meer over