Plannen voor nieuwe serie Baantjer

15 februari 2017 11:18 | tv-serie | Door Televizier

© ANP Kippa

Nadat we in 2006 afscheid namen van de avonturen van de tv-serie Baantjer, was het lange tijd stil. Nu komt daar misschien verandering in. Schrijver Peter Römer heeft plannen voor een nieuwe serie. 

Naast de ideeën voor een nieuwe serie heeft Römer met uitgeverij De Fontein afgesproken dat hij nog vijf boeken schrijft over Appie Baantjer. Het houdt niet op met de fantasie van Römer, want hij weet nog genoeg plekken in Amsterdam waar je een lijk kunt neerleggen. In Shownieuws liet hij weten dat hij hoopt op een nieuwe serie, nadat zijn boeken af zijn. 

Baantjer

In de televisieserie Baantjer onderzocht Jurre de Cock (De Cock, met C-O-C-K) samen met zijn partner Dick Vledder (Victor Reinier) elf jaar lang moorden in Amsterdam. Het verhaal verliep altijd hetzelfde. Na het nodige onderzoek, bestelden De Cock en Vledder een drankje in het café van Lowietje. Onder het genot van een biertje kwam De Cock altijd weer op een briljant idee dat tot de oplossing van de moord leidde. 

Thijs de Cock

Peter Römer schreef veel van de scripts voor de tv-afleveringen. Dit is hij nog niet verleerd, want een serie of film ziet de zoon van Piet Römer, die jarenlang De Cock speelde, wel zitten. Misschien dat zoonlief Thijs de rol van zijn opa op zich kan nemen.

Het Concertgebouw

Het nieuwe boek Baantjer: De Cock en de moord op maat gaat over een moord in Het Concertgebouw. Aan Shownieuws laat Römer weten: Ik vond het heel grappig om het een keer daar te doen. Maar er zijn nog zoveel andere plekken in Amsterdam.” Daar heeft hij dan nog zijn vier andere boeken voor om een paar leuke plekjes uit te zoeken. 

Meer over