Race tegen de klok in RTL 4-serie The Blacklist

27 Januari 2014 11:59 | tv-serie | Door Televizier

In de vijfde aflevering van The Blacklist is de tegenstander van Red en Elizabeth weer een rasechte griezel. 'The Courier' fungeert als tussenpersoon bij criminele deals. Klein detail: de man voelt geen pijn.

Als het slachtoffer dat hij levend begraaft hem in zijn borst steekt met een mes, graaft hij dan ook onverstoorbaar door. Dat slachtoffer is ene Seth, een topanalist bij veiligheidsdienst NSA. Hij heeft nog voor 22 uur zuurstof.

Steeds meer geheimen onthuld

Het wordt een race tegen de klok voor Red en Elizabeth om hem te redden én om ‘The Courier’ te pakken te krijgen. Elizabeth komt ondertussen steeds meer te weten over de geheimen van haar echtgenoot Tom. Iets waar ook Red volop interesse voor heeft.

The Blacklist

'The Blacklist' is een lijst van namen van grote criminelen en terroristen, samengesteld door topcrimineel Raymond 'Red' Reddington (James Spader). Die besluit zich in het begin van de serie aan te geven bij de FBI. Hij zegt dat hij de opsporingsdienst wil helpen om de 'boeven' te pakken, maar Red lijkt er een dubbele agenda op na te houden.

Elizabeth

Hij is vooral geïnteresseerd in geheim agente Elizabeth Keen (Megan Boone). Zij is de enige met wie hij wil samenwerken, en zij vraagt zich af waarom. Heeft het te maken met haar verleden of met haar echtgenoot Tom (Ryan Eggold), die ook niet helemaal zuiver op de graat lijkt?

VS

In de VS was The Blacklist een kijkcijfersucces en de kritieken waren goed. Vandaar dat zender NBC een tweede seizoen uitzendt.

The Blacklist, maandag 27 januari 2014, 20.30 uur op RTL 4.

Lees hier een interview met James Spader over zijn rol als Raymond 'Red' Reddington in The Blacklist.

Meer over