Rechts Amerika boos na schrappen Last Man Standing

16 mei 2017 10:26 | tv-serie | Door Televizier

© ABC

Amerikanen aan de rechterzijde van het politieke centrum zijn 'not amused' over het cancellen van de tv-serie Last man standing met Tim Allen. Ze dreigen met een boycott van zender ABC.

 

Last man standing gaat over Mike Baxter, volgens de beschrijving van ABC 'een mannelijke man die probeert te overleven in een wereld gedomineerd door vrouwen. Vrouwen zijn presidentskandidaat, soldaat en zijn kostwinner terwijl mannen onder de zonnebank liggen en hun nagelriemen laten verzorgen. Mike wil de wereld eraan herinneren wat mannen mannen maakt.' Maar dat is na zes seizoenen dus over en uit.

Trump

Dat Tim Allen de hoofdrol speelt in Last man standing is geen toeval, hij staat -als een van de weinige acteurs in Hollywood- bekend als Trump-aanhanger. „Je moet hier heel voorzichtig zijn”, zei Allen daarover bij talkshowhost Jimmy Kimmel. „Je wordt in elkaar geslagen als je niet vindt wat iedereen vindt.”

Politiek

Conservatieve fans vinden het voortijdige einde van Last man standing nogal verdacht. Zij denken dat ABC politiek bedrijft door te stoppen met de enige pro-rechtse serie op tv en dat Tim Allen wordt gestraft voor zijn denkbeelden. Er gaan nu allerhande petities rond op het internet om Last man standing alsnog te behouden en teleurgestelde kijkers hebben een oproep gedaan om zender ABC te boycotten.

In Nederland wordt Last man standing uitgezonden bij Comedy Central.

Meer over