Renée Soutendijk weg bij Moordvrouw

22 December 2016 15:37 | tv-serie | Door Televizier

© William Rutten

Renée Soutendijk keert niet meer terug als chef van Wendy van Dijk bij Moordvrouw. Ze nam eind vorig seizoen afscheid als politiechef Carla Vreeswijk en wordt vervangen door Dries van Zijverden (Ali Ben Horsting).

Het zesde seizoen van Moordvrouw begint op 8 januari en bij zijn aantreden is het meteen duidelijk dat Van Zijverden niet bepaald promotie heeft gemaakt. Hoe kan het dat iemand van zijn statuur leiding moet geven aan een klein team en wordt gedegradeerd tot korpschef? Voorheen was Van Zijverden namelijk chef van de Landelijke Eenheid. Het is een vraag die Fenna (Wendy van Dijk), Evert (Thijs Römer), Bram (Achmed Akkabi) en Liselotte (Fockeline Ouwerkerk) vanaf het begin bezighoudt.

Gezag

Dries van Zijverden maakt desondanks een kalme en zeer vriendelijke eerste indruk. Het is een man van weinig woorden, maar als hij iets zegt, straalt hij gezag uit. Zonder voortdurend op zijn strepen te staan, is hij stevig sturend in het operationele politiewerk. Hij geeft veel ruimte aan het vakmanschap van zijn teamleden.

Nieuw personage

Ali Ben Horsting denkt dat nieuw binnenkomen in een ervaren team vooral voordelen met zich meebrengt: “Het is een leuke en interessante overeenkomst, nieuw zijn als acteur in een langlopende serie en daarnaast het spelen van een nieuw personage. Daardoor kon ik me goed inleven.”

Moordvrouw is vanaf zondag 8 januari wekelijks om 20.00 uur te zien bij RTL 4. Bij Videoland is iedere aflevering tot zeven dagen vooruit te kijken. De eerste aflevering is vanaf 1 januari te zien.

Meer over