‘Reünie’ populaire jaren 90-serie Seinfeld verklapt

31 januari 2014 13:14 | tv-serie | Door Televizier

Het slot van Seinfeld is wel eens ‘het slechtste ooit genoemd’. Maar misschien neemt de jaren 90-serie revanche met een reünie.

De kans is groot dat de populaire tv-show nieuw leven wordt ingeblazen. Helemaal nu komiek Jerry Seinfeld zelf tijdens een radio-uitzending heeft toegegeven dat er momenteel filmopnames plaatsvinden met enkele acteurs uit Seinfeld.

Jerry en Jason

Jerry Seinfeld was te gast op het radiostadion WFAN om te praten over football. Maar al snel moest de acteur uitleggen waarom hij kort geleden in een restaurant werd gespot met Jason Alexander. Om even het geheugen op te frissen: Jason speelde de rol van George Costanza, een vast personage uit de serie.

Filmnopnames

''Eigenlijk is het een geheim project. En daarmee heb ik al meer verteld dan ik anderen ooit heb verteld.” vertelde Jerry in de radioshow. Daarna volgde een spervuur aan vragen van de radio-dj’s. De acteur gaf toe dat er inderdaad gefilmd werd en dat er personages uit Seinfeld bij betrokken zijn, onder wie inderdaad Jason Alexander als George.

Publiek

Of er daadwerkelijk een reünie komt van de jaren 90-sitcom blijkt binnenkort. Jerry vertelde dat het resultaat van de opnames snel te zien is voor publiek, maar ook dat het bij een eenmalig project blijft.

Seinfeld

Seinfeld was tussen 1989 en 1998 een waanzinnig populaire Amerikaanse comedyserie. De show draaide om het leven van Jerry Seinfeld, zijn buurman Kramer, zijn beste vriend George en zijn ex-vriendin Elaine. Het viertal kwam belandde op komische wijze altijd in de meest bizarre situaties. De serie won diverse prijzen, waaronder een Golden Globe voor Jerry Seinfeld en een Emmy voor het beste script.

Slot

Na negen succesvolle seizoenen eindigde Seinfeld nogal controversiëel. Tot woede van honderdduizenden fans draaiden de vier hoofdpersonages de bak in omdat ze een dikke man die in nood verkeerde niet hielpen. Ze overtraden de zogenaamde ‘Good Samaritan Law’, oftewel: gearresteerd worden door helemaal niks te doen.

Meer over