Robert de Hoog en Sallie Harmsen spelen gangsterduo in serie Catch

10 juli 2015 11:22 | tv-serie | Door Televizier

© Anouck Wolf, BNN (Robert) / A-film (Sallie)

Het gangsterduo dat ook wel de 'Nederlandse Bonnie en Clyde' werd genoemd, krijgt een eigen tv-serie. De hoofdrollen zijn voor Robert de Hoog en Sallie Harmsen.

KRO-NCRV begint vandaag met de opnames van de nieuwe serie Catch, die gebaseerd is op het waargebeurde verhaal van de 'Nederlandse Bonnie en Clyde'. Het gangsterduo wordt gespeeld door Robert de Hoog en Sallie Harmsen, meldt het AD.

Antonio en Enise

De geliefden Antonio van der P. en Enise B. trokken in februari 2014 rovend en plunderend door Nederland. Inbraken, autodiefstal, gijzelingen, niets was ze te gek. Uiteindelijk werd het koppel in een pizzeria in Duitsland herkend, waarna de twee veroordeeld werden voor mishandeling en poging tot doodslag.

Catch

Catch volgt dit criminele stel op een bijzondere manier. Producent Jasper van der Schalie vertelt aan het AD dat de filmstijl vergelijkbaar is met die van de horrorfilm The Blair Witch Project, waarin het lijkt alsof alle beelden 'toevallig' gevonden zijn, alsof het waargebeurde videoopnames zijn. Zo wordt de serie een soort in scène gezette documentaire.

Maarten Heijmans

Veel van de beelden zijn afkomstig van een personage van Maarten Heijmans: hij speelt een cameraman van een lokale omroep, die zonder dat hij het wil betrokken raakt bij het gangsterduo. Ook zijn er beelden in de serie verwerkt die zogenaamd door bewakingscamera's zijn opgenomen.

Robert en Sallie

Catch is zeker niet de eerste tv-serie waarin Robert de Hoog en Sallie Harmsen spelen. Zo schitterde Robert al in Feuten (zie foto) en speelde Sallie in De Geheimen Van Barslet en Hart Tegen Hard. Daarnaast hadden ze allebei al rollen in films: Robert in Nova Zembla en Homies en Sallie in Sterke Verhalen (zie foto), De Heineken Ontvoering en Lucia de B.

Catch komt in januari 2016 op tv. Op welke zender de serie wordt uitgezonden, is nog niet bekend.

Lees ook:
Een andere nieuwe dramaserie bij de publieke omroep is Motief Voor Moord.

Meer over