Robert De Niro vervangt James Gandolfini in HBO-serie Criminal Justice

Robert De Niro neemt de rol van de overleden James Gandolfini over in de nieuwe HBO miniserie Criminal Justice. Dat heeft de zender bevestigd.

The Sopranos acteur James Gandolfini (51) overleed in juni 2013 aan een hartaanval. Hij was oorspronkelijk gecast in de zevendelige miniserie Criminal Justice en speelde in de pilot-aflevering nog de hoofdrol.

Robert De Niro

Na het overlijden van Gandolfini was lange tijd onzeker of de serie nog wel gemaakt zou worden. Inmiddels heeft HBO bekendgemaakt dat de show gewoon doorgaat en dat Robert De Niro (foto) de rol van James Gandolfini overneemt.

Hij gaat de rol van Jack Stone spelen, een advocaat die achter ambulances aanrijdt om cliënten te werven en zo uiteindelijk bij een moordzaak betrokken raakt.

Criminal Justice

Een Britse variant van Criminal Justice werd in 2008 al door de BBC uitgezonden, HBO maakt er nu dus een Amerikaanse bewerking van.

In Groot-Brittannïe liep de serie twee seizoenen en werd elke aflevering vanuit een ander perspectief verteld.

Aftiteling

Overigens verdwijnt Gandolfini's naam niet volledig van de aftiteling, hij was namelijk als uitvoerend producent betrokken bij de serie.

Meer over:

Reageren