Roseanne definitief terug op tv

17 mei 2017 11:45 | tv-serie | Door Televizier

© ABC

Het is eindelijk bevestigd: er komt een nieuw seizoen van de 90’s-serie Roseanne. Het goede nieuws is dat alle castleden terugkeren, zelfs John Goodman die in het laatste seizoen overlijdt aan een hartaanval. 

De Amerikaanse zender maakte het nieuws dinsdag bekend. Volgens de zender is de reboot nog ‘in een vroege fase van productie’. Roseanne Barr (64) kruipt opnieuw in de rol van hoofdpersoon Roseanne Conner en zelfs John Goodman komt terug als haar man Dan. In de serie sterft Dan aan een hartaanval, dus we zijn benieuwd welk plot de makers voor hem in petto hebben. 

Becky

Lecy Goranson, die de originele dochter Becky speelde, neemt deze rol wederom op zich. Haar vervangster Sarah Chalke gaat een onbekend personage spelen. Ook castleden als Laurie Metcalf (Jackie), Sara Gilbert (Darlene) en Michael Fishman (DJ) doen mee aan de reboot.

Bizar seizoen

Roseanne draait om het leven van Roseanne Conner en haar typisch Amerikaanse gezin, dat behoort tot de middenklasse. De familie Conner kampt met realistische problemen als werkloosheid en  huwelijksperikelen. De sitcom liep van 1988 tot 1997.  In het laatste en bizarre seizoen wint de familie 118 miljoen in de loterij, maar uiteindelijk is dit slechts een fantasie van Roseanne om de dood van haar man Dan te verwerken.  

Volgend voorjaar

Fans van het eerste uur moeten nog even wachten, want Roseanne komt pas volgend voorjaar op televisie. Of de serie dan ook al in Nederland te zien is, is nog niet bekend.  

Meer over