RTL 4 begint aan tweede seizoen Broadchurch

31 mei 2015 12:00 | tv-serie | Door Televizier

De serie Broadchurch hield wekenlang wereldwijd miljoenen mensen in de greep. Zondag start het tweede seizoen, waarin weer een raadselachtige moord centraal staat.

Een goede detectiveserie ­voldoet aan drie eisen: een mysterieuze moord, voldoende verdachten en een speurneus die zo zijn eigen sores heeft. Broadchurch bleek in 2013 voor alle drie met vlag en wimpel te slagen.

Alec Hardy

In het eerste seizoen werd de 11-jarige Danny Latimer onder verdachte omstandigheden levenloos aangetroffen. De locatie: onder aan de hoge klif van het Britse kustplaatsje Broadchurch. De mogelijke verdachten: alle inwoners van het kleine dorp. En de rechercheur van dienst: inspecteur Alec Hardy (David Tennant, rechts op de foto), die na een moeilijke tijd dacht rustige aan te kunnen doen op een plek waar anders nooit iets gebeurt.

Ellie Miller

Samen met de plaatselijke inspecteur Ellie Miller (Olivia Colman, foto links) ging Hardy op onderzoek uit. Elke aflevering kwam er een andere verdachte in beeld, en dat bracht de vele kijkers danig in de war. Dat gold trouwens niet alleen voor de kijkers: ook de acteurs zelf wisten tot het einde niet wie van hen de moordenaar was. Pas vlak voor de opnames van de laatste afleveringen kregen ze het script met daarin het ver­lossende antwoord.

Seizoen 2

Over het tweede seizoen, dat zondag van start gaat bij RTL 4, werd lange tijd net zo mysterieus gedaan. ­Tijdens de opnames gaf de regisseur het project een andere naam (‘tea and sympathy’), zodat nieuws­gierige omstanders niet door zouden krijgen dat het om een vervolg van Broadchurch ging. Ook in dat tweede seizoen is weer van alles aan de hand in het ooit zo pittoreske badplaatsje. Waar aan het einde van het eerste seizoen de zaak zo klaar als een klontje leek, wordt alles nu toch weer overhoop gegooid.

Moordenaar 

De moordenaar van Danny zegt namelijk onschuldig te zijn. Er volgt een lang­slepend proces, dat voor alle inwoners van het kustplaatsje emotioneel zwaar is. Ook de levens van de twee rechercheurs worden verder uitgediept. Ze pakken een oude zaak van Alec Hardy op: de Sandbrook moord. De moordenaar van een jong meisje loopt nog steeds vrij rond, omdat belangrijk bewijs­materiaal kwijt was. In het tweede ­seizoen wil Hardy de zaak heropenen, om samen met Miller alsnog de dader achter de tralies te krijgen.

Broadchurch is zondagavond om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Lees ook:
Alles over de ontknoping van het eerste seizoen Broadchurch.

Meer over