RTL 4 ontevreden over dramaserie Love Hurts

29 november 2013 13:40 | tv-serie | Door Televizier

RTL-programmabaas Erland Galjaard geeft in een interview aan ontevreden te zijn over de tv-serie Love Hurts. De Talpa-productie heeft op woensdagavond een half miljoen kijkers en is voor RTL geen succes.

Volgens Galjaard is er te weinig spanning in de serie. “Als iemand uitspreekt dat iemand is verlaten door haar man, wil je dat ook zien. Het tempo ligt te laag", aldus de grote baas van RTL 4. 

Uitvoering

Desondanks leek de serie op papier een succesformule. Thema’s als liefde, romantiek en ontrouw maakten van andere series zoals Gooische Vrouwen en Divorce een groot succes. Maar volgens Galjaard is het tempo in Love Hurts te traag en is er weinig drama: “Ik denk dat de uitvoering wat tegenvalt. Hier vind ik dat we de fout hebben gemaakt om te kiezen voor een vertelvariant, waarin er te veel gesproken wordt en er te weinig drama in beeld is”.

Love Hurts

Love Hurts draait om relatietherapeute Sarah van Asperen (gespeeld door Susan Visser) die haar ervaringen over de liefde rechtstreeks deelt met de kijker. De verhalen over vlinders en gebroken harten weten ongeveer 500.000 kijkers te boeien. De serie wordt beschouwd als een flop omdat het de 1,7 miljoen kijkers van het programma daarvoor, Hotter Than My Daughter, niet weet vast te houden.

Meer over