Rutger Hauer in BBC-serie The Last Kingdom

24 November 2014 17:29 | tv-serie | Door Televizier

© HBO

Rutger Hauer speelt een rol in de splinternieuwe BBC-serie The Last Kingdom. De reeks wordt gezien als de tegenhanger van Game of Thrones.

Rutger Hauer blijft zijn cv maar uitbreiden. Na de HBO-dramaserie True Blood (foto) speelt de uit Breueken afkomstige acteur nu een rol in de nieuwe BBC-reeks The Last Kingdom.

The Last Kingdom

The Last Kingdom, dat door de producenten van onder meer Downton Abbey wordt gemaakt, speelt zich af in de negende eeuw tijdens de heerschappij van Alfred de Grote. Welk personage Rutger Hauer mag spelen is nog niet bekendgemaakt. Deze nieuwe reeks wordt gezien als de tegenhanger van Game of Thrones.

Rutger Hauer 

Rutger Hauer’s collega’s zijn Matthew Macfadyen (Ripper Street), Ian Hart (Boardwalk Empire) en Alexander Dreymon (American Horror Story). Dreymon kruipt voor The Last Kingdom in de huid van de hoofdrolspeler.

De Nederlander Michiel Huisman werd wereldberoemd door zijn eerste optreden in Game of Thrones. Wie weet krijgt de carrière van Rutger Hauer na de eerste aflevering ook een tweede leven.

Meer over