Rutger Hauer in nieuwe serie The Last Kingdom

12 Oktober 2015 16:38 | tv-serie | Door Televizier

Rutger Hauer speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe serie The Last Kingdom op BBC First. En als we de recensies moeten geloven, is de serie zeer de moeite waard. 

The Last Kingdom gaat op zaterdag 7 november om 22.00 uur in première met een dubbele aflevering. In de historische dramaserie speelt onze eigen Rutger Hauer de rol van King Ravn, een voormalige Viking Koning. En er komen meer Vikingen voorbij in The Last Kingdom. De serie speelt zich af in 872 toen veel van de afzonderlijke koninkrijken op wat nu Engels gebied is, zich moesten overgeven aan de Vikingen.

Uhtred

De hoofdpersoon is Uhtred (Alexander Dreymon), de zoon van een Saksische edelman. Zijn ouders zijn vermoord door de Scandinavische krijgers en Uhtred wordt nu opgevoed als een van hen door o.a. Rutger Hauer. Later wordt hij gedwongen te kiezen: is hij een brave Saks of een woeste, stoere Viking? 

bloed, seks en een goed plot

The Last Kingdom zit vol met historische personages en historische veldslagen. In het buitenland werd de serie prima ontvangen. 'veel bloed, seks en een goed plot', zegt het Amerikaanse blad Variety. 'En een botsing van culturen die ook in deze tijd actueel is.'

Meer over