Sandra Oh stopt met rol Cristina Yang in Grey's Anatomy

15 Augustus 2013 09:41 | tv-serie | Door Televizier

Sandra Oh gaat Grey’s Anatomy verlaten. Dat betekent dat dokter Cristina Yang alleen nog in het tiende seizoen van de ziekenhuisserie te zien is.

Sandra Oh speelt de rol van Cristina Yang al sinds het begin van de serie in 2005. Na tien seizoenen vindt ze het tijd om afscheid te nemen.

Oh moet Cristina laten gaan

Sandra Oh gaf een emotioneel interview aan The Hollywood Reporter over haar vertrek. Ze vertelt: “Creatief gezien heb ik het gevoel dat ik echt alles heb gegeven. Ik moet Cristina laten gaan. Het is interessant om zo lang een personage te spelen en om dan te voelen dat zij niet meer verder wil. Cristina wil vrijgelaten worden en ik ben er klaar voor om haar te laten gaan.”

Sandra's emotionele besluit

Sandra denkt al na over haar vertrek sinds mei 2012, ze tekende toen haar contract bij voor nog twee seizoenen. Een emotioneel proces volgde: “Ik heb hier veel therapie voor nodig gehad. Toen ik over mijn vertrek na begon te denken moest ik mezelf goed voorbereiden. Ik gaf mezelf twee jaar om alles te verwerken. Nu ben ik er klaar voor."

Shonda Rhimes

Shonda Rhimes, bedenkster en schrijfster van Grey’s Anatomy, is erg verdrietig over het vertrek. Zij laat weten: “Dit jaar wordt bitterzoet voor mij en Sandra. We gaan van elk moment genieten dat we nog hebben en we geven Cristina het vertrek dat ze verdient.” Cristina Yang was één van de favoriete personages van Shonda.

Golden Globe

Voor de rol van Cristina Yang ontving Sandra Oh vijf Emmy nominaties. Daarnaast won ze in 2006 een Golden Globe voor haar spel in de serie.

Geen einde voor Grey's

Het vertrek van Oh betekent gelukkig niet het einde van Grey's Anatomy. Rhimes vertelt dat ze nog zo lang mogelijk wil doorgaan met zoveel mogelijk leden van de originele cast. De onderhandelingen met hoofdrolspelers Ellen Pompeo (Meredith Grey) en Patrick Dempsey (Derek Shepherd) beginnen binnenkort.

Meer over