Sarah Jessica Parker in nieuwe HBO-serie Divorce

23 juni 2016 12:15 | tv-serie | Door Televizier

Voormalig Sex and the City-actrice Sarah Jessica Parker speelt in de nieuwe HBO-serie Divorce. Deze serie is vanaf het najaar van 2016 te zien op het netwerk. 

In Divorce, niet te verwarren met de Nederlandse RTL-serie, vertolkt Parker de rol van Frances, een gescheiden vrouw die erachter komt dat een nieuw leven beginnen na haar huwelijk niet eenvoudig is. Thomas Haden Church, bekend van de prijswinnende film Sideways (2004), is Parker's tegenspeler. Andere terugkerende rollen zijn er voor Molly Shannon, Talia Balsam en Tracy Letts.

Seizoen 1

Het eerste seizoen van Divorce telt tien afleveringen van een half uur. Het brein achter de serie is Sharon Horgan, die eerder de Britse series Pulling en Catastrophe schreef. Divorce wordt geproduceerd door Horgan, Parker, Paul Simms, Alison Benson en Aaron Kaplan. 

Matthew Broderick

Parker, die onlangs nog speelde in comedy All Roads lead to Rome, hoeft het thema van de serie niet mee naar huis te nemen. Ze is al sinds 1997 gelukkig getrouwd met acteur Matthew Broderick, die roem vergaarde als Ferris Bueller in Ferris Bueller's Day Off (1986).

Voorproefje

De voorbereidingen voor het eerste seizoen zijn op dit moment in volle gang. Parker, die ook voorkomt in de reclames van winkelketen Blokker, gaf op haar Instagram-account een klein voorproefje van de serie. Bekijk hieronder de trailer. 

Meer over