Saskia Noort werkt met Endemol aan tv-serie De Eetclub en Debet

20 januari 2015 10:39 | tv-serie | Door Televizier

© Maaike Engels - VPRO

Endemol en Saskia Noort werken samen aan een televisieserie die is gebaseerd op de boeken De Eetclub en Debet.

De Eetclub en Debet zijn twee totaal verschillende boeken, maar Endemol en Saskia Noort gaan de verhalen samenvoegen tot één televisieserie. ‘’Het is een soort droom die uitkomt.’’, aldus de schrijfster.

Saskia Noort

Saskia Noort maakte het nieuws bekend in RTL Late Night. "We zijn het gisteren pas rondgekomen. Ik ben bezig met het ontwikkelen van deze serie samen met Endemol. Het zijn twee verhalen die 10 jaar uit elkaar liggen, we gaan er nog van alles bij verzinnen. Er komt een staartje naar Debet", aldus de voormalig Zomergast.

De Eetclub

Het is maar goed dat de reeks verschilt van de verhaallijn van De Eetclub, aangezien het boek in 2010 al is verfilmd. ‘’De Eetclub krijgt zo een tweede kans om nogmaals in beeld verteld te worden. Als schrijver ervaar ik Debet als mijn best geschreven boek. Ik ben er trots op om zo nauw bij de ontwikkeling van de televisieserie betrokken te zijn’’, aldus Noort.

Tv-serie

Het is nog niet bekend op welke zender de serie te zien zal zijn. Het is goed mogelijk dat RTL 4 de reeks uit gaat zenden, de zender zond eerder ook de door Saskia Noort geschreven reeks Nieuwe Buren uit.

Meer over