Saved By The Bell wordt musical

De populaire tv-serie Saved by the bell krijgt opnieuw een musicalversie. Het is nog niet bekend wanneer de show op de planken komt.  

De oude cast speelt niet mee in de musical. Volgens producent Peter Engel, die ook de serie produceerde, zijn de acteurs te oud om door te gaan voor puberende tieners. Voor de rol van Zack Morris zegt hij op zoek te zijn naar een Justin Bieber-achtig type. In de serie werd hij gespeeld door de Amerikaans-Nederlandse acteur Mark Paul Gosselaar.

Puberproblemen 

Saved by the bell liep van 1989 tot 1993 en was erg populair onder jongeren. De comedyserie ging over een stel tienervrienden die samen op de middelbare school Bayside High zat. Ze worstelden met alledaagse puberproblemen, zoals verliefdheid en ruzie met vrienden, maar de show besprak ook heftigere onderwerpen als drugsgebruik en rijden onder invloed.

Bad boy

Met een van de acteurs gaat het tegenwoordig wat minder goed. Dustin Diamond vertolkte de rol van de nerd Samuel ´Screech´ Powers, maar de acteur heeft nu eerder een bad boy-imago. Hij belandde de afgelopen drie jaar meerdere keren achter de tralies en heeft ook nog eens een torenhoge schuld opgebouwd.

Muzikale parodie

Saved by the bell stond al eerder in het theater. In 2013 produceerden Bob en Tobly McSmith een muzikale parodie van de sitcomTwee jaar later deden ze dit voor Full House. Momenteel zijn de twee producenten bezig met een parodie op een andere populaire ‘90s-serie: Friends

Meer over: