SBS 6 kort afvalprogramma De Grote Herkansing fiks in

20 oktober 2015 16:27 | tv-serie | Door Televizier

SBS 6 zet het mes in De Grote Herkansing. Vanaf volgende week duurt het afvalprogramma van Kim-Lian van der Meij niet anderhalf maar slechts één uur.

In een verklaring licht SBS-woordvoerder Roos Franssen de inkorting toe. 

"Te weinig materiaal"

Franssen licht toe: "Voor de eerste twee afleveringen hadden we voldoende materiaal om anderhalf uur te brengen. Vanaf aflevering 3 niet en dat betekent dat we uiteraard teruggaan naar de gebruikelijke lengtes van een uur. Hierdoor kunnen onze vaste waardes als Hart van Nederland weer op hun gebruikelijke tijden kunnen starten. Zodoende kunnen we onze kijkers beter van dienst zijn."

Tegenvallende kijkcijfers

Daarmee spreekt de woordvoerdster ook de geruchten tegen dat dat de beslissing fiks te knippen in de resterende afleveringen van De Grote Herkansing genomen is vanwege de wat tegenvallende kijkcijfers van het programma. De debuutaflevering was nog goed voor een 594.000 kijkers, een week later was dat aantal bijna gehalveerd: 382.000. Komende woensdag is de laatste anderhalf uur durende versie van het afvalprogramma te zien, waarin een stel 5 maanden gescheiden van elkaar leeft, sport en afvalt in een poging hun leven een nieuwe impuls te geven.

Geschuif op woensdag

Door het besluit De Grote Herkansing een half uur in te korten, begint Waarom Wachten...? van Jochem van Gelder vanaf volgende week om 21.30 uur. Nieuwsrubriek Hart van Nederland begint zoals gezegd weer op haar vertrouwde tijdstip 22.30 uur. SBS is niet de enige die schuift met haar woensdagavondprogrammering. RTL kondigde dit weekend ook een verhuizing aan

Michael en Martsje

Deze week is De Grote Herkansing niet te zien vanwege UEFA Champions League voetbal. In de eerste ingekorte aflevering zien we de strijd van Michael en Martsje die sinds ze een relatie kregen elk 20 kilo aankwamen. Hun omgeving is bezorgd om het overgewicht en ook de onderlinge relatie zit op een dood spoor.

Het is niet de eerste keer dat de zender voortijd ingrijpt bij een programma van Kim-Lian van der Meij. Vorig seizoen verdween haar Net 5 trouwprogramma Het Geheim van een Goed Huwelijk zelfs vroegtijdig van de buis

Meer over