SBS 6 maakt Nederlandse versie van comedyserie Cheers

12 maart 2014 10:06 | tv-serie | Door Televizier

SBS6 brengt eind april een nieuwe komedie op de buis: Bar Gezellig. Het is een remake van de legendarische Amerikaanse serie Cheers met Ted Danson en Woody Harrelson.

De sitcom wordt met live publiek opgenomen en speelt zich vanzelfsprekend af in een bar. Hoofdrollen in de komedie worden gespeeld door Bastiaan Ragas, Sytske van der Ster, Anne-Mieke Ruyten en Dick van den Toorn. Dat maakt SBS6 vandaag bekend.

Barhangen

In de bar van Bar Gezellig delen de vaste stamgasten hun dagelijkse beslommeringen met elkaar en drinken ze er samen een drankje op. Bastiaan Ragas is in de rol van Barry Konings de barman van de kroeg, samen met serveerster Cindy (Anne-Mieke Ruyten) voorziet hij stamgasten Lou (Mark Scholten) en Niek (Hugo Konings) van een drankje.

Helene

Barry is een rokkenjager en oud profvoetballer. Zijn oude coach, gespeeld door Dick van den Toorn, helpt Barry met het runnen van zijn kroeg. Sytske van de Ster speelt Helene, een personeelslid dat zichzelf heel wat vindt en altijd met iedereen discussieert, maar stiekem alleen maar wil dat Barry haar ziet staan.

Amerikaanse serie

De komedie Bar Gezellig is een bewerking van de Amerikaanse serie Cheers die onvergetelijke personages opleverde als Sam Malone, Diane, de altijd chagrijnige serveerster Carla en vaste klanten Norm en Cliff. Er werden 273 afleveringen van die serie uitgezonden tussen 1982 en 1993. Cheers was zo populair dat de halve wereld waarschijnlijk zonder problemen de begintune nog steeds kan meezingen.

Bar Gezellig is vanaf eind april te zien bij SBS6. De productie is in handen van Endemol.

Actrice Sytske van der Ster kennen we als tegenspeelster van Daan Schuurmans in de succesvolle serie Heer en Meester.

Meer over