SBS baalt ook van Fashion Planet-fiasco

28 mei 2015 13:07 | tv-serie | Door Televizier

© SBS

De cast en crew van NET 5-serie Fashion Planet wachten na een jaar nog steeds op hun salaris, bleek dinsdag in Opgelicht?!. SBS noemt de situatie 'uiterst pijnlijk'.

De dramaserie Fashion Planet is inmiddels ook een drama voor de makers. De cast en crew van de NET 5-serie (waaronder Josje Huisman) hebben na een jaar nog steeds geen geld gekregen van producent Vito de Haas van DDMC, die inmiddels failliet is. Opgelicht?! besteedde dinsdag aandacht aan de zaak en volgens Antoinette Hertsenberg wilde SBS niet aan die uitzending meewerken.

'Uiterst pijnlijk'

Volgens SBS klopt daar niets van: de zendergroep heeft Opgelicht?! wél een reactie gestuurd. SBS vindt het 'uiterst pijnlijk dat bij de productie van Fashion Planet zoveel medewerkers gedupeerd zijn geraakt', meldt RTL Boulevard. De zendergroep legt de schuld volledig bij Vito de Haas: "NET5 heeft aan al haar verplichtingen voldaan, maar net als alle gedupeerden weten wij ook niet waar de bedragen die wij aan producent DDMC hebben betaald zijn gebleven. Het is aan de curator om antwoord te vinden op deze vraag."

Lees ook:
Antoinette Hertsenberg stort zich op Fashion Planet-schandaal.

Meer over