SBS komt met nieuwe serie Zomer in Zeeland

20 juli 2017 10:56 | tv-serie | Door Televizier

© Reinier Bergsma / SBS

Er is een nieuwe Nederlandse serie op komst! Voor het comedy-drama Zomer in Zeeland heeft SBS niet de minste acteurs gestrikt: onder anderen Daniël Boissevain en Jennifer Hoffmann spelen de hoofdrol. Vanaf volgend voorjaar is de serie te zien bij SBS 6. 

In de serie speelt Daniël Boissevain columnist Sjors Mulder. Na de dood van zijn vrouw verhuist hij met dochter Fenna (Pip Pellens) en Jurgen (Tonko Bossen) van Amsterdam naar Lekzand, een Zeeuws dorpje. De kinderen hebben daar logischerwijs geen zin in, alleen Sjors’ goede vriendin Juul (Jennifer Hoffman) kan nog begrip opbrengen voor de beste man. Anne-Marie Jung, Wilbert Gieske en Charlie Chan Dagelet kruipen in de huid van Sjors’ zonderlinge dorpsgenoten.

Lees ook: Pip Pellens heeft ook een eigen talkshow. 

800 Words

Zomer in Zeeland is overigens niet helemaal nieuw, want de serie is gebaseerd op het Australische 800 words. Ook lijkt het plot verdacht veel op de Nederlandse comedy We gaan nog niet naar huis uit 2008. Daarin speelde Victor Löw een weduwnaar die met zijn zoon en dochter van Amsterdam naar Texel verkast. Ook toen zaten de kinderen niet op een verhuizing te wachten en kreeg de hoofdpersoon alleen bijval van buurvrouw Laura. 

 

Meer over